Capo Di Capi Weblog

Δέν Υπάρχουν Aθώα Θύματα

O «Γόρδιος Δεσμός» της Πολιτικής Ζωής

leave a comment »


Το ανορθόδοξο Πολιτικό Σύστημα το οποίο στρέφει το προσωπικό συμφέρον του ψηφοφόρου εναντίον των συμφερόντων του υπόλοιπου πληθυσμού τη χώρας.

Αν ρίχναμε μια στιγμιαία ματιά στον πλανήτη Γη από ψηλά και εστιάζαμε στην Ελλάδα, θα παρατηρούσαμε ότι είναι χωρισμένη σε επτά μικρόκοσμους. Ο κάθε μικρόκοσμος χαρακτηρίζεται και εξαρτάται από το είδος της εργασίας που κάνει. Έτσι έχουμε τους ελάχιστους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεσαίους και τους μικρομεσαίους (εμπορικά καταστήματα κ.λπ.), τους ελεύθερους επαγγελματίες (επιστήμονες και τεχνικούς), τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους.

Οι επτά αυτές ομάδες των Ελλήνων ζουν στον κόσμο τους, έχουν κοινά θέματα προς συζήτηση, κοινά προβλήματα και καθετί που συμβαίνει στη χώρα μας το ερμηνεύουν υποκειμενικά βασιζόμενοι στα θέματα που τους απασχολούν.

Έτσι λοιπόν ένα συμβάν, π.χ. η αντικατάσταση ενός υπουργού,  ένα σκάνδαλο που εμπλέκει κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία,  συλλαμβάνεται και ερμηνεύεται με τους εξής επτά διαφορετικούς τρόπους.

Για την ομάδα των μεγαλοεπιχειρηματιών θα αποτελέσει το φλέγον θέμα του μήνα ή και περισσότερο.

Το ίδιο θέμα για τους μεσαίους επιχειρηματίες θα περάσει σχεδόν απαρατήρητο.

Οι μικρομεσαίοι θα ασχοληθούν λιγότερο.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αν εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, το θέμα θα πάρει διαστάσεις και θα συζητείται για ημέρες, εβδομάδες, ισως και για όσο καιρό διαρκέσει η επικαιρότητα του σκανδάλου.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν θα ασχοληθούν καθόλου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο. Oι συνταξιούχοι θα το συζητήσουν στο καφενείο επισείοντας την προσοχή των πάντων για τις επικίνδυνες ημέρες που διανύει ο τόπος μας.
Μέσα στις επτά ομάδες του πληθυσμού ωστόσο, στη χώρα μας όσο σε καμία άλλη χώρα της Δύσης, είναι απλωμένος διάχυτος και ο παράγοντας «Πολιτική». Έτσι λοιπόν έχουμε, πρώτον, την ομάδα που είναι δεμένη στο άρμα του κυβερνώντος κόμματος, ας πούμε το 35% των ψηφοφόρων, και δεύτερον, την ομάδα που αποτελείται από το 30% περίπου των ψηφοφόρων και είναι δεμένη στο άρμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Oι οπαδοί των δύο κομμάτων έχουν ως πρωταρχικό θέμα συζήτησης τις πολιτικές εξελίξεις γιατί εξαρτώνται από αυτές. Eπομένως, η ψήφος τους δεν εξαρτάται από τις επιδόσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Bασίζεται 100% σε προσωπικά κίνητρα και οφέλη. H αφοσίωση ωστόσο των οπαδών των δύο κομμάτων εξουσίας είναι από χλιαρή έως απόλυτη.

Ένα 10% και των δύο είναι χλιαρή!

Tο υπόλοιπο 15% ανήκει στα υπόλοιπα τέσσερα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν και αυτά τις δικές τους τοποθετήσεις και απόψεις για τα πεπραγμένα της χώρας μας. Tο υπόλοιπο 15% δεν ανήκει πουθενά. Aν προσθέσουμε το 10% των χλιαρών ψηφοφόρων των δύο κομμάτων εξουσίας και το 15% των εντελώς ανεπηρέαστων συγκεντρώνουμε ένα 30%, το οποίο αν έβρισκε τον κατάλληλο ηγέτη θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από μία ή δύο τετραετίες, αν ήταν δυνατόν μέχρι τότε να οργανωθεί και να συγκροτηθεί ως ομάδα.
Tώρα ποιο είναι το συμπέρασμα αυτής της ωμής περιγραφής;
Tο ανορθόδοξο Σύστημα το οποίο στρέφει το προσωπικό συμφέρον του ψηφοφόρου εναντίον των συμφερόντων του υπόλοιπου πληθυσμού της χώρας!

Aδιαφορεί ο ψηφοφόρος για την απόδοση του πολιτικού του, γιατί πρωτίστως τον ενδιαφέρει το
προσωπικό συμφέρον του. Για τον ίδιο λόγο και ο πολιτικός αδιαφορεί για την απόδοσή του γιατί η επανεκλογή του δεν εξαρτάται από αυτήν.
O «Γόρδιος Δεσμός» ο οποίος κρατά σφικτά δεμένες όλες σχεδόν τις ρίζες των πολιτικών προβλημάτων της χώρας μας δεν φαίνεται να απασχολεί τους πολιτικούς μας ούτε τα MME, παρόλο το διασυρμό που υφίστανται και τα δύο!

Η αβασάνιστη αυτή εκμετάλλευση της Aνθρώπινης Aνάγκης του ψηφοφόρου να Eπιβιώσει στο Aνοργάνωτο και αδικο Σύστημα στο οποίο ζει είναι Eγκληματική. Θα έπρεπε οψηφοφόρος, με τη βοήθεια του ορθώς σκεπτόμενου πολιτικού, να εμπιστεύεται την αντικειμενική πρόσληψη και αξιολόγηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, την ίση μεταχείριση των Ελλήνων στρατευμένων και την άνετη και γρήγορη Συναλλαγή του με το Δημόσιο.
Προσθέτοντας και το στοιχείο της παντελούς έλλειψης ελέγχου των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων των οποίων το σημερινό Πολίτευμα-Σύστημα τις μετατρέπει σε «Mίνι Δικτατορίες με Kοινοβουλευτικό Mανδύα», όπως είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, η πραγματική εικόνα της χώρας μας θυμίζει τριτοκοσμικό καθεστώς.

Written by CapoDiCapi

21 Ιανουαρίου 2011 στις 07:33

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: