Capo Di Capi Weblog

Δέν Υπάρχουν Aθώα Θύματα

Αυτό που λείπει απο την Ζωή μου (Μέρος 2ον)

leave a comment »


H ψευδαίσθηση ότι τότε δε θα προλάβεις να κάνεις «Κάτι» στη «Ζωή» σου είναι εσφαλμένη, γιατί οι ταχύτητες Ανάπτυξης πάντα είναι αργές τον πρώτο χρόνο, αλλά μετά το δεύτερο χρόνο οι ταχύτητες της ανάπτυξης αυξάνονται ραγδαία και σε οδηγούν στο Στόχο σου. Το πρόβλημα είναι να αντέξεις στην τρομερή Ανυπομονησία που διακατέχει όλους του φιλόδοξους Ανθρώπους!

Πρώτα όμως πρέπει να προετοιμαστείς!

Οι Προσωπικές «Αξίες» που Κουβαλάει ο κάθε Άνθρωπος μέσα του είναι αυτές που τον Γεμίζουν με Αυτοπεποίθηση και Γαλήνη!

Η «Αξία» του να μη λες ποτέ  «Ψέματα» σε κανέναν, πόσο μάλλον στα Αγαπημένα σου Πρόσωπα, ενισχύει τη απαραίτητη Αυτοπεποίθηση και Γαλήνη που χρειάζεσαι για να χτίσεις το δικό σου οικοδόμημα!

Η «Αξία» να μη «Ζηλεύεις» και να μη «Φθονείς» αυτούς που ευνόησε ο Θεός, αλλά ούτε και να «Περηφανεύεσαι» για αυτούς που είναι πιο άτυχοι από εσένα ενισχύει την Εμπιστοσύνη των άλλων στο πρόσωπό σου και δέχονται να συνεργαστούν μαζί σου για τον κοινό σκοπό.

Η «Αξία» να μην «Κακολογείς» το Συνάνθρωπό σου θα προσελκύσει γύρω σου Ικανούς Φίλους, που χρειάζεσαι για να εκπληρώσεις τους σκοπούς σου.

Η «Αξία» να «Δίνεις» όταν μπορείς, μόνο και μόνο για να «Απολαύσεις» την Ικανοποίηση του «Δίνω» και όχι για να «Ωφεληθείς» με το Αντάλλαγμα, θα σου δώσει αυτή την περίεργη «Αίσθηση» που αναζητάς!

Όλα αυτά τα απλά «Πράγματα» είναι τα Μονοπάτια που μας Οδηγούν στην Προσωπική Ικανοποίηση της «Αυτοαποδοχής» και της «Αυτολοκλήρωσης».

Όλα αυτά τα απλά «Πράγματα» αποτελούν αυτό το «Κάτι» που Αναζητάς και δεν το Βρίσκεις!

Αν μας λείπουν αγαπημένοι άνθρωποι, τότε ας κάνουμε το πρώτο βήμα για να τους επαναφέρουμε στη ζωή μας, ξεπερνώντας τις όποιες ανασφάλειες και να πούμε: «Σε χρειάζομαι στη ζωή μου, μου λείπεις, η παρουσία σου μου κάνει καλό». Αν μας λείπουν κάποιες αγαπημένες ασχολίες που μας έκαναν να χαλαρώνουμε ή να νιώθουμε δημιουργικοί, τότε ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε το χρόνο μέσα στην καθημερινότητά μας και να τον αφιερώσουμε σε αυτά που αγαπάμε. Αν έχουμε χάσει τον εαυτό μας μέσα στη δίνη της πραγματικότητας και μέσα στην ωμότητα της ζωής και των προβλημάτων της, μήπως ήρθε η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε ποιοι είμαστε; Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλουμε ένα… φρένο στην άσκοπη περιφορά μας σε αυτόν τον κόσμο και να θέσουμε στόχους για τον εαυτό μας, για τη δουλειά μας και για την οικογένειά μας; Μήπως πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά το παιδί και τον έφηβο μέσα μας, που αντιμετώπιζε τα πάντα σαν μια μεγάλη πρόκληση και όχι σαν μια βαρετή υποχρέωση που πρέπει να φέρει εις πέρας;

Όταν νιώθετε εξαντλημένοι, όταν νιώθετε μόνοι, ανικανοποίητοι, άδειοι, απογοητευμένοι, μην τα παρατάτε. Μην αφήνεστε στη μοίρα σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να μαζέψετε όλες σας τις δυνάμεις, να πατήσετε στα πόδια σας, να πολεμήσετε για την ευτυχία σας, να αποδείξετε ότι η Ζωή σας είναι γεμάτη! Είστε αυτόφωτοι, δε σας λείπει τίποτα για να γεμίσετε τη Ζωή σας με Ομορφιά, Αυτοπεποίθηση, Γαλήνη.

Να θυμάσαι: Όλοι οι μεγάλοι Άνθρωποι που ξεχώρισαν ποτέ δεν Αυτοσχεδίασαν!

Αυτό κάνουν μόνο οι Ανόητοι και ποτέ δεν καταλήγουν πουθενά. Είναι αυτοί που τα ξέρουν όλα και τα καταλαβαίνουν όλα πριν αρχίσει ο άλλος να μιλάει.

Είναι αυτοί που δεν έμαθαν να Ακούνε με Προσοχή. Βιάζονται πάντα να Μιλάνε!

Οι πετυχημένοι Πάντα είχαν κάποια Πρότυπα. Πάντα ακολούθησαν Πετυχημένες Πορείες άλλων Πετυχημένων Δοκιμασμένης Αποτελεσματικότητας.

Πρέπει πρώτα να εφαρμόσεις εσύ ο ίδιος  μια Πετυχημένη Φόρμουλα κάποιου άλλου, να δεις με τα δικά σου Μάτια την Επιτυχία, ώστε να Πιστέψεις σε αυτή και να την εφαρμόζεις με Θρησκευτική Ευλάβεια. Κάθε προσπάθεια που θα κάνεις να την Καλυτερεύσεις, τη Φόρμουλα, θα μειώσεις την Απόδοσή της!

Οι επιπόλαιοι και οι Δύσπιστοι θέλουν πάντα να βάλουν κάτι δικό τους στη Φόρμουλα της Επιτυχίας, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα την κάνουν Καλύτερη!

Σχεδόν πάντα όλοι αποτυγχάνουν και χάνουν το παιχνίδι.

Πρέπει-κάποιον-να-Εμπιστευτείς-και-να-Ακολουθήσεις-Πιστά-τις Οδηγίες-του. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα τουλάχιστον δύο χρόνων! Τότε θα είσαι σε θέση να δοκιμάσεις αλλαγές. Όσο πιο φρόνιμα και συνετά τις δοκιμάσεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχεις να τις κάνεις πετυχημένες.

Να θυμάσαι: Μόνο οι Ιάπωνες κατόρθωσαν και αντέγραψαν πιστά τα πρώτα τους αυτοκίνητα από τους Αμερικάνους. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια να βγάλουν το πρώτο καθαρά δικό τους αυτοκίνητο. Κανένας άλλος λαός δεν κατάφερε να αντιγράψει πιστά μια πετυχημένη Φόρμουλα Δημιουργίας.

Δεν είναι καθόλου εύκολο.  Δεν είναι γιατί ο καθένας Νομίζει ότι μπορεί να βάλει το χεράκι του να το κάνει Καλύτερο!

Αυτό το «Κάτι» που θέλεις επομένως να κατακτήσεις είναι Εφικτό, είναι Ορατό, αρκεί να το Κρυσταλλοποιήσεις και να του δώσεις Σχήμα και Μορφή.

Η Υλοποίηση του Στόχου, επαναλαμβάνουμε, εξαρτάται από τη Δύναμη που θα αντλήσεις από την καλλιέργεια και την ενίσχυση των «Πρέπει» που Απαιτεί η εκπλήρωση του Στόχου σε βάρος των Προσωπικών «Θέλω»!

ΑυτοΠραγμάτωση και ΑυτΟλοκλήρωση σημαίνει να δοξάζεις τον Θεό κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς που κατόρθωσες στη διάρκεια της ημέρας να εκπληρώσεις τα καθημερινά βήματα που σε Οδηγούν Σταθερά στο Στόχο σου.

Αυτή η Ικανοποίηση, που πλησίασες ακόμη πιο κοντά το Στόχο σου, σου Προσφέρει την Αυτοπεποίθηση και τη Γαλήνη που σου δίνει η απόκτηση του «Κάτι» που ψάχνεις να βρεις.

Τότε θα αισθάνεσαι κυρίαρχος του Εαυτού σου και του Ρυθμού της Ζωής σου!

Τότε θα ξυπνάς κάθε πρωί σαν Πουλάκι και θα κοιμάσαι κάθε βράδυ σαν Πουλάκι.

Written by CapoDiCapi

17 Ιανουαρίου 2011 στις 07:30

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: