Capo Di Capi Weblog

Δέν Υπάρχουν Aθώα Θύματα

Η Επανάσταση των Χορτασμένων

leave a comment »


Αυτός που ο πατέρας του του έμαθε μόνο να δουλεύει, αυτος που δε σήκωσε κεφάλι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του, που δεν χάρηκε τα παιδιά του, που έζησε με τρόπο  αφύσικο, που η ζωή του χάθηκε κλεισμένη στο κλουβί της σαν αγρίμι, αυτός που όταν σήκωσε το κεφάλι και σκεφτηκε «γιατί τα κανω όλα αυτά;» έκλαψε συγκλονισμένος.

Είμαι λοιπόν ο «βιοτέχνης», ο «καταστηματάρχης», ο «εργοδότης», το «αφεντικό». Κατάφερα να ανοίξω μια επιχείρηση για να «βελτιώσω» τη ζωή μου και να εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή στα παιδιά μου. Να μπορέσω να τα μορφώσω, να τα σπουδάσω, να μη γνωρίσουν αμάθεια, φτώχεια και ανέχεια. Να μην τους λείψει τίποτα.

Μαγεύτηκα από τις σειρήνες της απόλαυσης που διαρκώς μου υποβάλλουν απο το άθλιο κουτί που με μαγνητίζει, κουρασμενος από τον καθημερινό μόχθο, άγχος, πίεση,  βομβαρδισμένος με υποψήφιες ασχολίες και απολαύσεις, ασχολήθηκα με οτιδήποτε άλλο εκτός από το πραγματικά ουσιώδες, που είναι η βελτίωση της ζωής μου, η βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων γύρω μου, η βελτίωση της κοινωνίας, η δημιουργία πολιτισμού που να μην σκοτώνει ψυχικά τα παιδιά του. Η εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Αντί γι αυτά, ασχολήθηκα με τη διακινηση χαρτιών, δανειοδοτήσεις, αγωγές, αγορά ακριβου αυτοκινήτου, σφραγίσματα, χαρτόσημα, πληρωμές, αγορά εξοχικού, αγορά ακριβων ρούχων, την αγορά καινούριου καλύτερου αυτοκινήτου,  την αγορά ακριβού κινητού, την αγορά, την αγορά,  αγορά, ώσπου μεταβλήθηκα σε ένα καταναλωτικό γουρουνι, που δε σκεφτεται. Που δεν πολεμάει για τη βελτίωση της ζωής του. Που δε σκέφτεται την ευημερία του διπλανού του.  Που δεν αντιλαμβάνεται ότι η συμφορά που χτυπάει σήμερα το σπίτι του γειτονα, αύριο θα χτυπήσει το δικό του. Που δε δίνει δεκάρα εκτός από τον καναπέ του, την τηλεόρασή του και την αγαπημένη του μπύρα. Που περιμενει παθητικά ζαλισμενος από τα φωτα όπως ο λαγός στο δρόμο.

Είμαι αυτός που παρ’ όλα αυτά πλήρωνε τόσα χρόνια Φ.Π.Α., φόρους, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, και παρ’ όλα αυτά με καλουσαν κάθε τέσσερα χρόνια να «κλείσω βιβλία»  και να πληρώσω «έκτακτη εισφορά» δίνοντάς τους όσα χρήματα μου είχαν μείνει. Αυτός που τρέμει μην τυχόν και δε βρει τα χρήματα να πληρώσει το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, την Εφορία και τα συναφή.Αυτός που χαρακτηρίσατε σπάνιο είδος βλάκα.

Ναι. Είμαι βλάκας. Οχι όμως επειδή δεν έκλεβα, αλλά επειδή ανεχόμουνα τόσα χρόνια κόκκινα, πράσινα και μπλέ  γουρούνια και δε σηκωνόμουνα να σας χωσω φυλακή με την πρώτη παρανομία. Αυτή είναι η βλακεία μου.

Είμαι αυτός με τον οποίο τα έχουν όλοι. Αυτός που ενώ παλεύει με τα χίλια κύματα να κρατήσει ανοικτή την επιχείρηση που δίνει δουλειά και σε άλλο κόσμο, όλοι τον αντιπαθούν, όλοι τα έχουν μαζί του και όλοι κάτι θέλουν από αυτόν. Ο εργαζόμενος που ενώ δείχνει ότι με αγαπάει στην πραγματικότητα με μισεί γιατί είμαι «αφεντικό». Οι πελάτες που με κοιτούν με φθόνο και θέλουν να με πατήσουν όταν αντιληφθούν ότι τους έχω ανάγκη. Οι τράπεζες που μου πίνουν το αίμα με χίλια καλαμάκια. Οι κρατικοί λειτουργοί που μου την έχουν στημένη παντού να με σταυρώσουνε μολις σκονταψω.

Με ξέρεις. Είμαι ο νούμερο ένα καταζητούμενος από το Ελληνικό κράτος. Το κράτος που μέσω της προδοτικής κυβέρνησης υπέγραψε το αισχρο μνημόνιο της προδοσίας. Το κράτος που ενώ δε με πληρώνει, όταν χρωστάω εγώ με τσακίζει για να με «συνετίσει». Το κράτος που με χρέωσε με ένα σωρό δισεκατομμύρια για να βολευτούν και να φάνε τα δικά του παιδιά. Το κράτος που τώρα με σέρνει οικονομικό σκλάβο στους Γερμανούς με το ΔΝΤ. Το κράτος που αντιστάθηκε στο Χίτλερ, αλλά κοιμάται τώρα που ο νέος εχθρός επιτίθεται. Το κράτος που πούλησε όλες τις κοινοφελείς υποδομές για ψίχουλα και με εκθέτει στον έλεγχο του εχθρού.

ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ! ΒΑΡΕΘΗΚΑ! ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΩ  ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Written by CapoDiCapi

9 Δεκεμβρίου 2010 στις 07:50

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: