Capo Di Capi Weblog

Δέν Υπάρχουν Aθώα Θύματα

Ας βγάλουμε τους «καρεκλοκένταυρους» από τη ζωή μας!

leave a comment »


Είτε μας αρέσει, είτε όχι, περνάμε κρίση. Οικονομική και όχι μόνο! Οι αγορές, οι εξαγορές, οι αποτυχείς συγχωνεύσεις, οι χρεωκοπίες, η αίσθηση ότι το χρήμα λιγοστεύει και πάει το πράγμα λέγοντας.Ολο και περισσότερο παρατηρώ ότι οι σχέσεις των ζευγαριών, κατά ένα παράδοξο τρόπο, ακολουθούν την ίδια διαδρομή, λες και είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Οσο δυσκολεύουν τα πράγματα, τόσο περισσότερο θα σκληραίνουν και οι ανθρώπινες συμπεριφορές. Η ανασφάλεια, η διπλοπροσωπία, τα πισώπλατα «μαχαιρώματα» θα γίνουν περισσότερα από ποτέ. Το ίδιο βλέπω και στις σχέσεις δυστυχώς των ζευγαριών. Γι αυτό ας δείξουμε ψυχραιμία, επιμονή και έντονη μαχητικότητα για καλύτερη ζωή, περισσότερη επιτυχία και καλύτερη επικοινωνία μέσα στη σχέση μας. Μεταξύ μας.

Οι λίγοι κυβερνούν κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ανθρωποι μουχλιασμένοι, αυταρχικοί, περασμένης τεχνολογίας, Hannibal Lecters της σύγχρονης πραγματικότητας, που εκβιαστικά και μονοπωλιακά κινούν τα νήματα σε εταιρίες και οργανισμούς.

Οι άνθρωποι αυτοί, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές, με τα νύχια βαθειά χωμένα στο σαρκίο του θηράματός τους, προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία και ισχύ τους αμπαρωμένοι πίσω από κλειστές πόρτες. Μη δίνοντας ευκαιρίες σε νέους και καλύτερους από αυτούς. Φοβούμενοι τη σύγκριση. Συσσωρεύοντας τον πλούτο της αδικίας και της αναξιότητας που η μετριότητά τους τόσο ύπουλα έχει δημιουργήσει. Σύγχρονοι «τυμβωρύχοι» των ελπίδων και των ονείρων των πολλών !

Ας μην πέσουμε θύματα των ψεύτικων και πονηρών υποσχέσεών τους. Οχι, φίλοι μου, οι άνθρωποι αυτοί τα θέλουν όλα για τους εαυτούς τους! Μην τους ακούτε και δώστε τους τη μία και μοναδική απάντηση που θα τους αποκαθηλώσει από τους θρόνους τους : Αδιαφορία και Μαχητικότητα!

Να αναγκαστούν να καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν και να δώσουν τη σκυτάλη στους καλύτερους και όχι στους πονηρότερους. Ο μοναδικός τρόπος για να τους υποχρεώσουμε να κάνουν κάτι τέτοιο είναι με την κατά μέτωπο επίθεση και αμφισβήτηση στην μέχρι τώρα υποκλινόμενη από πολλούς αναξιότητά τους.

Αρκεί να μην τους φοβηθείτε. Αυτοί φοβούνται πιό πολύ κι από την τρομαγμένη αλεπού που την ακολουθούν τα κυνηγόσκυλα για να την κατασπαράξουν. Μην τους φοβηθείτε. Σε όλους μας αξίζει κάτι καλύτερο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλέβει και να βιάζει τα όνειρα κανενός!

Ας μάθουμε την Τέχνη του να λέμε «ΟΧΙ»

Ο μέσος άνθρωπος ζεί μια μπερδεμένη ζωή. Γεμάτος με υποχρεώσεις, εκκρεμείς λογαριασμούς, μουτζουρωμένα ημερολόγια, ανοικοκύρευτα συρτάρια και ακόμα περισσότερο?ανοικοκύρευτες σκέψεις.

Για να αλλάξεις θα πρέπει πρώτα να νοικοκυρευτείς! Σταμάτα να προσθέτεις επί πλέον άχρηστες υποχρεώσεις στη ζωή σου, τα οικονομικά σου και τα συναισθήματά σου.

Κάνε την αρχή μαθαίνοντας την τέχνη του να λες «ΟΧΙ». Οχι στους άχρηστους, τους εκμεταλευτές, τους ανέμπνευστους και τις προτροπές τους να τους ακολουθήσεις. Ας δούμε πως μπορείς να το πετύχεις :

1. ΟΧΙ. Χωρίς καμμιά εξήγηση. Δεν χρειάζεται να επεξηγείς και να δικαιολογείς την άρνησή σου. Το ΟΧΙ είναι μιά πλήρης πρόταση από μόνη της. Πες ΟΧΙ στον εαυτό σου όταν οι έμποροι της αισχροκέρδιας σε προσκαλούν να αγοράσεις την πραμάτεια τους. Δείξε επιμονή στην άρνησή σου αυτή.

2. Ζητείστε χρόνο για να σκεφτείτε την απάντησή σας. Αν κάποιος σας πιέζει για μιά άμεση απάντηση, μάλλον σας συμφέρει να μην απαντήσετε άμεσα. Αλλωστε, αν η κατάσταση είναι τόσο επείγουσα, μάλλον θα πρέπει να την αποφύγετε έτσι κι αλλοιώς.

3. «Οχι, αλλά μπορώ να κάνω κάτι άλλο για σας», είναι μια άλλη τακτική. Μια άριστη τακτική αν θέλετε να βοηθήσετε το άτομο στο οποίο αρνείστε. Αν π.χ. κάποιος σας ζητήσει να έχετε έτοιμη μιά παραγγελία για το Σάββατο, κι εσείς δεν είστε σε θέση να το κάνετε, μπορείτε να του αρνηθείτε προσφέροντας μια εναλλακτική που σας βολεύει.

Πείτε το δικό σας «ΟΧΙ» στους «γκουρού» της ελπίδας που σας τάζουν ότι θα σας αλλάξουν τη ζωή εδώ και τώρα!

Γιατί άραγε είμαστε τόσο απελπισμένα ευκολόπιστοι και πιστεύουμε τον κάθε τυχάρπαστο και τις πλάνες υποσχέσεις του; Τον κάθε εμποράκο που μας τάζει ότι με τα μαγικά του γιατροσόφια και αλχημείες θα μας αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο;

Γιατί άραγε υποτιμούμε τη νοημοσύνη μας ελπίζοντας ότι παρακολουθώντας ένα σεμινάριο, ή διαβάζοντας ένα βιβλίο, θα κατακτήσουμε ολόκληρο τον κόσμο;

Γιατί επιτρέπουμε στους τσαρλατάνους να επιβιώνουν σε βάρος μας; Μήπως ζούμε σε κάποιο κόμικ του Λούκυ Λουκ; Γιατί αν είναι έτσι, τότε μάλλον κι εμείς είμαστε καρτούνς!

Επειδή αρνούμαι να πιστέψω κάτι τέτοιο, σας λέω ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝ :

1. Ξεκινήσουμε με στόχους σταδιακούς που τους πετυχαίνουμε σιγά-σιγά. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο ωκεανός δεν είναι παρά ένα σύνολο από σταγόνες !

2. Ξέρουμε τί είναι σπουδαίο για εμάς τους ίδιους. Αν πραγματικά είναι σπουδαίο για μας, τότε θα βρούμε το χρόνο για να το κάνουμε, έτσι κι αλλοιώς.

3. Αποδεχόμενοι ότι μόνο σε κάποια και όχι σε όλα μπορεί να γίνουμε πραγματικά καλοί και αποτελεσματικοί, ειδικά αν έχουμε πολλά και διαφορετικά επίπεδα επιτυχίας που κυνηγάμε για να πετύχουμε.

4. Καταλάβουμε ότι υπάρχουν περιορισμοί. Η κάθε δραστηριότητα και ο κάθε στόχος έχουν τους δικούς τους περιορισμούς οι οποίοι επηρρεάζουν τη δική σας απόδοση. Ο χρόνος, το χρήμα, η υγεία, το σεξ, η ηλικία, ο καιρός είναι παράγοντες που δεν ελέγχονται εύκολα.

5. Μάθουμε να δουλεύουμε συνεργασιακά. Ο μεγάλος Stephen Covey το έχει καταθέσει στα γραπτά του : « Ο άνθρωπος γεννιέται εξαρτώμενος, περνάει στην περίοδο της ανεξαρτησίας, αλλά για να προχωρήσει στην υλοποίηση των ονείρων του θα πρέπει να παραδεχτεί την αλληλοεξάρτηση και αρμονική συνεργασία με τους άλλους ανθρώπους και το ίδιο το περιβάλλον»

Σπάνια η επιτυχία είναι μια καριέρα σόλο (σε αντίθεση με το τραγούδι). Δημιουργείστε συμμάχους και συνεργάτες που θα σας ενθαρρύνουν και συμπαρασταθούν στην ανηφορική αυτή διαδρομή. Αλλωστε, από τη στιγμή που θα γίνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα, εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα θελήσετε να μοιραστείτε αυτή την πανέμορφη πραγματικότητα με άλλους ανθρώπους!

Written by CapoDiCapi

14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 16:18

Αναρτήθηκε στις Ανθρωπος, Κοινωνια, Ψυχολογια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: